Antón Valén

El clown a la pista

Curs avançat de clown

Trobar el teu pallasso és una qüestió... Una altra és saber què fer-ne d'ell.

 

Allò que s’anomena quarta paret no existeix a la pista ni als diferents espais escènics on s’hi posa un pallasso, ell està en contacte directe i permanent amb el públic per arreplegar un somriure.

 

Treballarem les bases teatrals del clown i la recerca sobre com ser efectius davant el públic. Al mateix temps treballarem la claredat en el gest, en les accions i en la projecció emocional que permeti al clown connectar amb l’audiència.

 

Els jocs i la improvisació individual i col·lectiva ens serviran per despertar la creativitat en la que trobarem la presència escènica, les pauses, els ritmes, l’escolta, el pretext, la complicitat amb el joc, el company i el públic. Cadascú ha de descobrir i alimentar la seva pròpia recerca.

 

El personatge evolucionarà a mida que l’alumne li trobi sentit i s’apropi, des d’un mateix, cap al seu propi clown que aniran descobrint a través de la reacció dels altres (públic). Veurem com d’aquests jocs poden sorgir diferents estils clownescos, però abans aconsegueix riure de tu mateix i sigues sincer amb allò que sents i allò que fas...


  • Antón Valén es forma amb Jacques Lecoq, Norman Taylor, Philippe Gaulier, Pierre Byland, Michel Dallaire, Antonio Fava, Ángela de Castro, Ramón Albistur, Carlos Colombaioni i Théâtre de Complicite entre altres.
  • L’any 1993 ingressa com a professor d’interpretació gestual i clown a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de Múrcia fins 2002. És seleccionat per Slava Polunin per a treballar com a clown a "Alegria" de Cirque du Soleil on realitza una gira mundial durant cinc anys (2002-2007).
  • Posteriorment crea i dirigeix els nous números de clown de l’espectacle que actualment es segueixen representant dins “La Nouba”. Una altra vegada torna amb la companyia canadenca com a personatge principal dins la nova producció “Kurios” (2014-2017). 
  • Assessora artísticament en rutina còmica a diferents companyies teatrals i de clown, teatre de carrer i Commedia dell'arte.  Imparteix cursos de clown i tècnica actoral nacional i internacionalment.


Del 30 de març al 2 d'abril

De 10:00 a 14:00 h

Escola Josep Pallach

Carrer dels Fossos, 1, Figueres

210,00 €

 

Socis de l’AGT, AADPC, APCC i alumnes de l’Aula de Teatre de Figueres: 120,00 €

16 hores lectives

Curs impartit en castellà

Coorganitzen:

 

Associació Gironina de Teatre

Festival Còmic de Figueres

 

Amb la col·laboració de: